אתם תחלמו

אנחנו נבצע!

המסלולים השונים

המכנה המשותף לכל תהליכי ההתחדשות העירונית הוא הצורך ביצירת סביבת מגורים מודרנית וחדישה במרכזי ופאתי הערים השונות. נכון להיום, קיימים כמה סוגי פרויקטים עיקריים בתחום ההתחדשות העירונית: פרויקטים מסוג פינוי בינוי ופרויקטים מסוג תמ"א 38/1 ו- תמ"א 38/2 .

פינוי בינוי 

תהליך שמתרחש בשטח עירוני שהוחלט להרוס בו את בתי המגורים הקיימים, ולבנות במקומם בנייני מגורים חדשים. משרד הבינוי רשאי להכריז על שטח כעל מתחם פינוי בינוי באמצעות צו הכרזה, שהתוקף שלו הוא עד שש שנים מיום הכרזתו. נכון להיום פרוייקטים אלו מהווים כ – 10% מסה"כ התחלות הבניה בישראל.

תמ"א 38/1

בשנת 1975 נכנס לתוקף התקן הישראלי לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה, ת"י 413 (הפך למחייב החל מינואר 1980). רוב הבניינים שנבנו בישראל עד שנת 1980 אינם עומדים בדרישות תקן זה ועלה חשש שבניינים רבים יתמוטטו במידה שתהיה רעידת אדמה משמעותית בישראל. כל בניין שקיבל היתר לפני 1 לינואר 1980, ושנקבע על-ידי מהנדס שהוא אינו בנוי על פי תקן ישראלי 413, זכאי לבצע פרויקט של תמ"א 38. ככלל פרויקט תמ"א 38/1 כולל את חיזוק המבנה, הוספת ממ"ד ומעלית, ותוספת של 2.5 קומות על הגג. בזמן הבנייה הדיירים נשארים לגור בבניין. 

תמ"א 38/2

תיקון להוראות התמ"א המאפשר להרוס את הבניין הקיים, אשר דורש חיזוק לפי התמ"א, ולהקים אותו מחדש לפי זכויות הבניה של התוכניות החלות במקום, בתוספת זכויות הבניה אותן ניתן לקבל מכוח תמ"א 38. התוצאה הסופית היא למעשה הריסה של המבנה הישן ובנייה שלו מחדש עם הגדלת הדירות הקיימות ותוספת של דירות חדשות.

חלופת שקד

מטה התכנון הלאומי קידם תיקון חקיקה המהווה חלופה לתוכנית מתאר ארצית 38 (תמ"א 38 החלופה יוצרת כלי תכנוני לטובת התחדשות עירונית. במסגרת החקיקה ניתן מענה לשלל הקשיים שיצרה תמ"א 38 מבחינה תכנונית, מוניציפלית וכלכלית, באמצעות מתן מענה לצורכי ציבור.

החלופה מציעה כמה עקרונות מרכזיים:

  • עידוד התחדשות עירונית במתווה הריסה ובנייה – שמאפשר תוספת של עד 400% זכויות בנייה
  • אפשרות להתחדשות עירונית גם במתווה חיזוק ותוספת (בדומה לתמ"א 38/1), שבמסגרתו ניתן יהיה לקבל עד 200% זכויות בנייה
  • אפשרות להרחבת תוספת זכויות הבנייה עד ל־ 550% , בצו שרת הפנים הקצאת שטחי ציבור בשטח הפרויקט, כחלק מהוראות החוק.

חשוב לדעת !

תהליכי ההתחדשות העירונית בישראל מתבצעים באמצעות מגוון אמצעים, עם דגש על מצבם הפיזי של המבנים והתייחסות למצב החברתי של התושבים. כל התהליכים מעוגנים בחקיקה, והמטרה היא להגדיל את היצע הדירות, לחדש את המלאי הקיים, לשפר את בטיחות המבנים והתשתיות, ולספק מענה לצרכים עירוניים, כולל התמודדות עם מצבים ביטחוניים ורעידות אדמה. בעשורים האחרונים, בעקבות העלייה בביקושים לדיור והמחסור בשטחים לבנייה, יש התעניינות גוברת בהתחדשות עירונית, המאפשרת בינוי מחדש של שכונות במרכזים ובפריפריה.

WIN-WIN Situation

אינטרס שלכם הוא של כולם!

פרויקטים מסוג פינוי בינוי נחשבים לפרויקטים בעלי אינטרס משותף לכלל המעורבים בהם מכיוון שמדובר בעסקאות נדל"ן בהם כולם מרוויחים:

בעלי הזכויות

בעלי הדירות במבנים ישנים המיועדים לפרויקט מסוג פינוי בינוי, זכאים לקבלת דירת מגורים חדשה וגדולה ללא כל עלות. בנוסף, בעלי הדירות נהנים מסביבת מגורים מודרנית ומטופחת התורמת באופן מיידי לעליה בשווי הנכס העומד לרשותכם וכל זאת ללא צורך בהשקעה כספית מצדם.

היזמים

מהלכי פינוי בינוי מאפשרים לכל יזם ליהנות בראש ובראשונה מתוספת משמעותית של זכויות בנייה אותן הוא רשאי לשווק לציבור הרחב וזאת בתמורה למשאבים הכלכליים אותם הוא נדרש להשקיע בפרויקט.

הרשות המקומית

רשויות מקומיות שבשטחן יוצאים לפועל פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית נהנות ממגוון רחב של יתרונות תדמיתיים, חברתיים וכלכליים כאחד הבאים לידי ביטוי בשיפור תשתיות עירוניות, השבחת שכונות מגורים.

פעילות הקבוצה בתחום

פרויקט התחדשות עירונית אינו דומה לרכישת מגרש על ידי חברה יזמית! מדובר בתהליך רגיש ומורכב, מלא אמוציות, בו על היזם לפעול בשקיפות, סבלנות, הקשבה ונכונות לגמישות, וזאת מתוקף היותו נוגע למה שעבור רובנו הנו הרכוש הגדול והחשוב ביותר שיש לנו- דירת המגורים שלנו.
נכון להיום מקדמת הקבוצה למעלה מ-20 פרויקטים הכוללים קרוב ל- 5,000 יחידות דיור המצויות בהליכי אישור בתל אביב, רמת גן, אזור, בת ים, הרצליה, בית שמש ורעננה. בשלוש השנים הקרובות צפויה הקבוצה לבנות לפחות 1,000 יחידות דיור בשנה, והיקף העסקאות הכולל שלה מוערך במיליארדי שקלים.